Eiland keuken Meister

Prachtige plaatjes van ruime keukens met een kookeiland waar vrienden en familie samen komen en met elkaar koken. Dat ziet er veelbelovend en vooral gezellig uit. Misschien bent u nog niet helemaal overtuigd van de toegevoegde waarde van een kookeiland of twijfelt u of zo’n ruime keuken wel in uw woning past. Wij informeren u graag over alle voordelen en mogelijkheden van een keuken met kookeiland. 

Familie aan een keukeneiland

Een keuken met kookeiland heeft meer te bieden dan u zult vermoeden 

Een keuken met kookeiland voorziet u van extra werkoppervlak en geeft u de mogelijkheid, tijdens het koken, contact te onderhouden met uw gasten of gezin. Heeft u een open keuken dan maakt het eiland een mooie afscheiding en is meteen het verbindingselement tussen de woonkamer en uw keuken. Wij bieden u van Meister de keukens met kookeiland, compleet met inbouwapparatuur en praktische opbergruimte. 

Voordelen van een keuken met kookeiland  

  • Ruim werkoppervlak 
  • Extra opbergruimte 
  • U kunt met meerderen mensen tegelijk koken. 
  • U blijft icontact staan met uw gasten 
  • In een open keuken verbindt het kookeiland 2 losse ruimtes 
  • Geschikt voor elk interieur, ook kleinere ruimtes. 

Kookeiland ook geschikt voor kleinere ruimtes 

Heeft u een kleinere ruimte en wilt u ook genieten van alle voordelen van het kookeiland. Dat is zeker mogelijk. U bent met een kookeiland keuken namelijk niet verplicht een vaste opstelling aan te houden. U kunt het eiland plaatsen waar u wilt. Om uw creativiteit op gang te brengen hebben wij de volgende tips: 

  • Plaats het eiland in de lengte i.p.v. de breedte. 
  • Zet één zijkant (een korte zijde) tegen een muur. 
  • Verklein de afstand tussen de keuken en het eiland (let op, ontneem uzelf niet alle ruimte). 

Een voorbeeld van een kookeiland en een groep aan het borrelen

Eiland keuken wel of niet doen 

Conclusie

Wordt u graag omringt door uw sociale contacten tijdens het koken, houdt u van uitgebreid koken of is koken een gezinsactiviteit? Dan is een keuken met kookeiland zeer geschikt voor u. Mocht u toch nog twijfels hebben, bekijk dan eens andere soort keukens zoals een dubbelblok keuken of hoekkeuken. 

Tip! 

Onze lange keukens van Meister kunt u in 2 blokken opsplitsen zoals de Meister New York 360 cm. Hiermee kunt u een parallel keuken maken of uw keuken in een hoek plaatsen.  

Beton look keuken en de houten keuken New york in twee verschillende blokken geplaatst