Creëer het ultieme vakantiegevoel in eigen tuin

Een buitenkeuken is onlosmakelijk verbonden met het gevoel van vrijheid, rust, vakantie en zomer. Op warme zomerse dagen doet u waarschijnlijk niets liever dan de hele dag in de tuin doorbrengen. Om een zomerdag goed af te sluiten wilt u het liefst lekker eten, barbecueën en natafelen in uw tuin. De aanschaf van een buitenkeuken maakt het mogelijk om optimaal van uw tuin, gasten en het koken in de buitenlucht te genieten. Aangezien een buitenkeuken voldoende werkruimte biedt hoeft u niet meer naar binnen te lopen voor het snijden van groente of het wassen van kruiden.

Bovendien trekt u met het kopen van een buitenkeuken uw woonkamer door naar buiten. Een ander voordeel van een complete buitenkeuken is dat u voortaan geen onaangename geuren meer in huis heeft en uw keuken opgeruimd en schoon blijft. De sfeer die een buitenkeuken met zich meebrengt zorgt voor gezelligheid in de tuin waardoor het eten ook lekkerder smaakt. Kortom, een buitenkeuken is een aanwinst voor liefhebbers van uitgebreid koken.

Bent u benieuwd of een buitenkeuken iets voor u is of zoekt u ideeën om zelf een buitenkeuken te maken? Wij van Kitchenettesdirect inspireren u graag met ons aanbod Stengel buitenkeukens en adviseren u ideeën hoe u de buitenkeuken kunt inrichten. Ontdek welke buitenkeuken bij uw persoonlijke stijl past en creëer deze zomer het ultieme vakantiegevoel in eigen tuin.

Wat is een buitenkeuken?

Op een barbecue kunt u uw vlees en groente perfect grillen maar wat meestal ontbreekt is een werkruimte voor het snijden en voorbereiden van uw maaltijd. Het gevolg is dat u veel heen en weer van binnen naar buiten moet lopen. Een buitenkeuken is in principe een complete keuken met ingebouwde barbecue, een geïntegreerde gootsteen, werkruimte en extra apparatuur zoals een brander, rookplaat en grill. Een buitenkeuken is daarom de perfecte oplossing om buiten uitgebreid te kokkerellen in alle rust en ruimte.

Welke typen buitenkeukens bestaan er?

Tegenwoordig bestaan er verschillende typen buitenkeukens passend bij elke woonstijl. Een buitenkeuken in landelijke stijl kenmerkt zich vaak door de houten ombouw of bakstenen omlijsting, de rieten aankleding, een houtopslag en een leistenen aanrechtblad. Een moderne of minimalistische buitenkeuken is meestal voorzien van hoogglans, RVS elementen, beton, natuursteen, ruwe leisteen of pallets voor een meer stoere uitstraling. Afhankelijk van uw wensen en persoonlijke stijl kiest u voor een buitenkeuken van steigerhout, van leisteen of moderne betonelementen of een buitenkeuken met een open haard of gasbarbecue.

Wanneer u een grotere tuin heeft en van plan bent om geregeld buiten te eten is een buitenkeuken met overkapping een waardevolle investering. Op deze manier kunt u voortaan ook op regenachtige dagen en in de wintermaanden profiteren van het koken in uw buitenkeuken. Het toevoegen van een houten overkapping of creëren van een stenen dakbedekking zorgt voor de nodige bescherming tegen wind en regen. Voor culinaire genieters is een buitenkeuken met bar het summum van genot. Het plaatsen van een stevige tafel, een paar mooie barkrukken en een hoger werkblad van leisteen zorgen voor een perfecte buitenbar.      

Heeft u een kleine tuin? Ook dan zijn er genoeg mogelijkheden te bedenken. Een kleine buitenkeuken neemt niet veel ruimte in beslag en kan multifunctioneel worden ingezet. U kunt voor de ombouw een paar plantenkasten gebruiken en in plaats van een grote gasbarbecue een kleine houtskool barbecue in de keuken plaatsen. De houten of stalen plantenkasten zijn ideaal als opbergruimte voor bestek, servies en pannen, maar ook voor het opslaan van uw tuingereedschap.

Buitenkeuken ideeën van Stengel

Bent u op zoek naar een flexibel inzetbare keuken voor uw tuin? Een verrijdbare buitenkeuken van Stengel is in dit geval een perfecte keus. Het kwaliteitsmerk Stengel staat bekend om haar hoogwaardige materialen, het innovatieve vakmanschap en de Duitse degelijkheid. Naast de praktische keukenblokken en keukenapparatuur levert Stengel stijlvolle buitenkeukens.

Bij Kitchenettesdirect vind u drie verschillende modellen/maten Stengel buitenkeukens. Het grote voordeel van een Stengel buitenkeuken is dat deze zeer mobiel is vanwege de toevoeging van zwenkwielen. Met een klein duwtje verzet u de keuken gemakkelijk naar de andere kant van de tuin of zet u de keuken tijdelijk onder een afdak of in de garage.

Stengel mobiele buitenkeuken

Voor wie is de Stengel buitenkeuken geschikt?

Een Stengel buitenkeuken is uitermate geschikt voor buitenmensen en liefhebbers van uitgebreid koken die graag kiezen voor optimaal comfort en een scherpe prijs. Het compacte weerbestendige design maakt de Stengel buitenkeuken zeer aantrekkelijk. De buitenkeuken wordt volledig gemonteerd en stekkerklaar geleverd. De wieltjes van de keuken worden los meegeleverd en dient u zelf onder de keuken te plaatsen. Optioneel kunt u de keuken uitbreiden met een koelkast, inductiekookplaat met touch control en spoelbak met een eengreeps mengkraan van chroom.

De mobiele buitenkeuken van Stengel bestaat uit een RVS onderstel met daarin een of twee onderkasten met deur en een uittrekbare onderkast met twee hangmanden. Het aanrechtblad is gemaakt van hoogwaardig roestvrijstaal en is gepolijst. De fronten van de verrijdbare keuken zijn leverbaar in een bordeauxrode, groene, lava bruine, grijze en zandkleurige poedercoating.

De outdoor keuken van Stengel heeft een werkblad van 98 cm hoog en is 127 cm breed. De diepte van het keukenstel bedraagt 62 cm. Wanneer u de optionele apparatuur zoals een koelkast met vriesvak en een inductie kookplaat met 2 kookvelden bij uw keuken selecteert, beschikt u over een volwaardige keuken. Helemaal zelfvoorzienend bent u pas echt met een Stengel buitenkeuken met spoelbak. Het wassen van groente of inschenken van een glas water hoeft u niet meer binnenshuis te doen. Ideaal! Mocht het mooie zomerweer omslaan kunt u de buitenkeuken op wielen bedekken met de bijgeleverde waterafstotende hoes.

Ziet u een van deze drie trendy buitenkeukens al in uw eigen tuin staan? Onze serie Stengel buitenkeukens kunt u makkelijk en snel online kopen. Om een gehele buitenkamer te creëren kiest u voor een houten overkapping, een prachtige RVS grill barbecue of gas barbecue. Stijl hierbij een mooie eettafel, loungestoelen en een sfeervolle vuurkorf. Laat de zomer maar beginnen! 

Stengel verrijdbare keuken grijs Spoelbak met kraan

Aanvullend keukenapparatuur kopen bij Kitchenettesdirect

Ziet u het al voor u een complete buitenkeuken van Stengel op uw terras of bij uw veranda? Naast het kopen van een mobiele buitenkeuken is het uitzoeken van aanvullend keukenapparatuur essentieel. Maak het geheel compleet met extra bijzetkasten, een keukenboiler voor onder uw aanrecht of een inbouwvaatwasser voor een snelle afwas. Premium inbouwapparatuur van Duitse topmerken vind u eveneens bij Kitchenettesdirect.