Keuken opvangcentrum

Opvangcentra, zoals vluchtelingenopvang en AZC-locaties, hebben behoefte aan een efficiënte keukenoplossing die snel geïnstalleerd kan worden en waarbij goedkope keukens niet ten koste gaan van kwaliteit. Projectkeukens van KitchenettesDirect bieden hiervoor de ideale oplossing.

Neem contact op >

Maak een showroom afspraak >

Hieronder enkele voorbeelden van keukens die voor een opvang centrum voor vluchtelingen toegepast zijn. Als u op zoek bent naar bepaalde modellen kijk dan ook naar ons assortiment Voorraad keukens of Voor gemonteerde keukens of Maatwerk keukens.

Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Keukenblokken noodhuisvestiging: Geschikt voor AZC locaties

Voor AZC locaties zijn speciale keukenblokken beschikbaar die geschikt zijn als noodhuisvestiging. Deze blokken zijn compact, makkelijk te plaatsen en voldoen aan alle eisen op het gebied van hygiëne en veiligheid. Op deze manier kan er snel en efficiënt worden gehandeld bij de inrichting van een nieuwe opvanglocatie.

Keukens voor opvangcentra en vluchtelingenkampen spelen een cruciale rol in de levens van mensen die door omstandigheden gedwongen zijn hun thuis te verlaten. Het belang van deze keukens mag dan ook niet onderschat worden. Het is belangrijk te kijken naar de verschillende vereisten waarmee rekening gehouden moet worden bij het ontwerpen en bouwen van keukens voor opvangcentra en vluchtelingenkampen.

Het belang van een goede keuken opvangcentrum

Allereerst is het belangrijk te beseffen dat de keuken opvangcentrum of vluchtelingenkamp veel meer is dan alleen maar een plek waar er eten wordt gekookt. Het fungeert vaak als een gemeenschappelijke ruimte waar mensen samenkomen om te koken, samen te eten en sociale contacten te onderhouden. In sommige gevallen kan het zelfs fungeren als een plaats waar mensen leren over lokale gebruiken en gewoontes.

Eén van de grootste uitdagingen bij het ontwerpen van een keuken opvangcentrum en vluchtelingenkampen is het creëren van een hygiënische omgeving. Vanwege het hoge aantal mensen dat gebruik maakt van deze faciliteiten, moeten ze gemakkelijk schoon te maken zijn om verspreiding van ziekten tegen te gaan.

Daarom moeten alle oppervlakken glad zijn, zonder te veel naden of randjes waar vuil zich kan ophopen. Wanden moeten bedekt zijn met waterbestendig materiaal dat bestand is tegen bacteriën, schimmels en meeldauw. Vloeren moeten ook waterbestendig zijn en makkelijk schoon te maken. Een goed voorbeeld hiervan zijn de metalen Stengel keukenblokken

Een andere belangrijke overweging bij het ontwerpen van keukens voor opvangcentra en vluchtelingenkampen is de efficiëntie. Omdat deze keukens vaak gebruikt worden om grote hoeveelheden voedsel te bereiden, is het belangrijk dat er voldoende ruimte is om te werken en dat alles op een logische manier georganiseerd is. Als er meerdere keukens zijn kunnen deze juist weer wat compacter zijn. Onze prefab keukens worden semi-gemonteerd geleverd en zijn gemakkelijk zelf af te monteren.

COA-locaties en andere opvangcentra vertrouwen op onze projectkeukens

Onze projectkeukens zijn al jarenlang de favoriete keuze voor COA-locaties en andere opvangcentra in Nederland. Met ons brede assortiment aan goedkope keukens en keukenblokken kunnen wij altijd een passende oplossing bieden. Bovendien staat KitchenettesDirect bekend om zijn snelle levering, uitstekende garantievoorwaarden en betrouwbare nazorg.

Er moet ook rekening gehouden worden met de beschikbare middelen. In sommige gevallen kan er beperkte toegang zijn tot elektriciteit, gas of water, dus moeten de keukens zo ontworpen worden dat ze deze middelen efficiënt gebruiken. Dit kan betekenen dat er gebruik gemaakt wordt van zonne-energie of andere alternatieve bronnen.

Een ander belangrijk aspect bij het ontwerpen van keukens voor opvangcentra en vluchtelingenkampen is duurzaamheid. Deze faciliteiten moeten in staat zijn om langdurig intensief gebruik te weerstaan en bestand zijn tegen dagelijkse slijtage en schade.

Als projectontwikkelaar kunt u ervoor kiezen om modulaire keukens te bouwen die gemakkelijk gedemonteerd kunnen worden wanneer ze niet langer nodig zijn. Dit maakt het mogelijk om de faciliteiten elders opnieuw te gebruiken, waardoor verspilling voorkomen wordt. Ook kan de keuze worden gemaakt om mobiele keukens in te zetten.

Naast praktische overwegingen spelen esthetiek en design ook een belangrijke rol in het creëren van aangename gemeenschappelijke ruimtes. Hoewel functionaliteit prioriteit heeft, mogen we niet vergeten dat de keuken een belangrijke sociale functie heeft en een plek moet zijn waar mensen zich op hun gemak voelen. Hier kunnen de houten keukens van Meister een grote rol in spelen.

We denken graag met u mee oven een keuken opvangcentrum

Het ontwerpen van een keuken opvangcentrum en vluchtelingenkampen is niet eenvoudig. Er moeten veel praktische overwegingen in acht worden genomen, zoals hygiëne, efficiëntie en duurzaamheid. Wellicht dat onze andere categorieën u kunnen inspireren.

Komt u er toch niet helemaal uit? We kijken graag met u mee wat mogelijk is. Kom langs in onze showroom of vraag vrijblijvend een offerte aan. U kunt ons telefonisch bereiken of een afspraak maken voor een bezoek in onze showroom te Soest om een koffiecorner te bezichtigen. Wij zijn van maandag t/m donderdag 8:30 - 17:30 uur en vrijdag van 8:30 - 15:30 uur telefonisch bereikbaar. Mailen om een afspraak te maken voor het vinden van een koffiecorner kantoor kan uiteraard altijd.

  • Nederland: 035 203 3113
  • België: 03 3760 981
  • E-mail: KitchenettesDirect

© 2004-2023 KitchenettesDirect Privacyverklaring Cookies Algemene voorwaarden Sitemap Via-Direct: kantoormeubilair & Lockers