Maatschappelijk ondernemen

Glazen wereldbol in de natuur

Maatschappelijke doelstellingen

Klimaatverandering, arbeidsomstandigheden, vergrijzing; een aantal belangrijke termen die we kunnen associëren met maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo). Als bedrijf willen wij graag een bijdrage leveren aan een milieubewuste maatschappij. Hieronder lees je alles over de manier waarop Kitchenettesdirect duurzaamheid in haar organisatie doorvoert.   

Duurzaamheid en Kitchenettesdirect

Door in activiteiten en processen rekening te houden met klimaatneutraliteit, circulariteit, inclusiviteit en samen te werken met eerlijke bedrijven werken wij aan een groene en duurzame toekomst.

Bij het selecteren van nieuwe leveranciers zijn wij alert op de productontwikkeling en het productaanbod. Wij zoeken uit of hoe we het materiaal kunnen hergebruiken en zorgen ervoor dat het fabricageproces zo milieuvriendelijk mogelijk verloopt.

Wij realiseren ons dat ieder productieproces het milieu beïnvloedt. Daarom is het voor ons van groot belang dat de producten volgens de kwaliteitstandaard van DIN en ISO9001/9002, ISO14001 geproduceerd worden, GS getest zijn, aan de NEN 2449 en aan de Nederlandse Arbeidsomstandighedenwet (ARBO) voldoen.

Bij het keurmerk Office Furniture and Filing Manufacturers Association (OFMA) gaat het om de gekozen grondstoffen, productiemethodiek, logistieke processen, het feitelijke gebruik en de recyclebaarheid nadien.

Office Furniture and Filing Manufacturers Association (OFMA) logo

Liefdadigheidsinstellingen

Wij van Kitchenettesdirect vinden het van cruciaal belang dat basiszorg, vaccinatieprogramma's en gespecialiseerde medische assistentie wereldwijd aan iedereen geboden moet kunnen worden. Het is daarbij belangrijk dat deze basiszorg ook in crisisgebieden aanwezig is. Daarom doneren wij elk jaar een deel van de opbrengst aan Artsen zonder grenzen. Het team van Artsen Zonder Grenzen verleent hulp aan bevolkingsgroepen in nood, aan slachtoffers van natuurrampen en van rampen door toedoen van de mens en tot slot aan slachtoffers van oorlogen en burgeroorlogen. De organisatie maakt hierbij geen onderscheid op basis van ras, religie, levensbeschouwing of politieke opvatting.

 

Het werk van Artsen zonder grenzen

Onze teams van experts werken dag en nacht om mensen in crisissituaties te helpen. Van de chirurg in het veldhospitaal tot aan de fondsenwerver op straat. Medisch, menselijk en kritisch. We bieden medische noodhulp in conflictgebieden, bij natuurrampen en uitbraken van dodelijke ziektes. Als we onrecht zien, zal de wereld het weten. We sluiten niemand uit en laten ons niet tegenhouden. We zijn en blijven onpartijdig, deskundig en doeltreffend.

Dat maakt het verschil tussen leven en dood.

Bron: https://www.artsenzondergrenzen.nl

© 2004-2024 KitchenettesDirect Privacyverklaring Cookies Algemene voorwaarden Sitemap Via-Direct: kantoormeubilair & Lockers