Garantie en retour

Bij Kitchenettesdirect hanteren we de fabrieksgarantie zoals die door de verschillende fabrikanten wordt gehanteerd. Hieronder leest u alles over de garantietermijn- en voorwaarden.  

24 maanden garantie op de apparatuur

Wij geven op alle keuken apparatuur een garantie van 24 maanden. Op sommige artikel vind u een langer garantietermijn van tot 10 jaar. De garantieduur staat bij alle producten vermeld.

Wanneer is een product uitgesloten van garantie? Aantoonbaar verkeerd gebruik van een product waardoor beschadigingen bij het product zijn ontstaan. Een product dat zonder enige kennisgeving vooraf retour wordt gestuurd komt niet voor garantie in aanmerking. Wij kunnen helaas geen verantwoordelijkheid of kosten overnemen die gemaakt worden door het zelf transporteren en monteren van de goederen. Bij zakelijk gebruik kunnen de garantietermijnen afwijken. Vraag naar de mogelijkheden.

Wat als het afgeleverde artikel kapot is?

Ondanks het feit dat wij de artikelen zorgvuldig inpakken en er alles aan doen om schade te voorkomen, komt het in de praktijk helaas toch voor dat onze producten beschadigd raken tijdens het transport. Bij schades of defecten vragen wij u altijd eerst contact met onze klantenswervice op te nemen via service (@) via-direct.nl.

Bij ontvangst van de producten dient u direct de verpakking te controleren op eventuele beschadigingen. Mocht dit het geval zijn dan verzoeken wij u deze schade direct te melden bij de transporteur die hiervan een melding zal maken op de pakbon. Na ontvangst van uw bestelling verzoeken wij u het pakket direct uit te pakken en te controleren op schade of missende onderdelen. U dient de schade uiterlijk binnen 24 uur na ontvangst per e-mail / WhatsApp aan onze klantenservice te melden. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op en informeren u over de verdere afhandeling. In de betreffende e-mail / WhatsApp ontvangen wij graag onderstaande informatie:

  • Foto’s van het beschadigde product(en).
  • Een korte, duidelijke omschrijving van de schade.
  • Eventueel het verpakkingsnummer (of een foto van de sticker) waar het onderdeel dat beschadigd is uitkomt.
  • Vermelding van uw ordernummer.

Hoe retourneer ik een artikel?

Bent u niet geheel tevreden met uw aankoop? U heeft als particuliere klant recht op een retourtermijn van 14 dagen na aflevering van het product.

Vergoeding van uw retouren

U bent verantwoordelijk voor de retourzending. Het advies is dit in overleg met ons te doen met name bij een pallet levering. Zodra wij de producten weer in ons bezit hebben worden ze gecrediteerd. Afhankelijk van het type producten kunnen naast de lever- en retourkosten eventueel nog variabele kosten komen. De exacte variabele kosten kunt u vooraf bij ons aanvragen.

Retourprocedure  

  • U heeft een schriftelijke annulering binnen de retourtermijn van 14 dagen naar ons gestuurd.
  • U dient het product in de originele staat en verpakking terug te sturen. Komt het product zichtbaar gebruikt beschadigd of niet compleet retour, dan zullen eventuele kosten of waardevermindering worden verrekend met een eventuele creditering van uw aankoopbedrag.
  • U kunt uw bestelling binnen 14 dagen retour sturen (of wij komen ze na afspraak afhalen). Wij sturen u schriftelijk het adres voor het terugsturen aangezien wij met meerdere magazijnen werken.
  • Op bestellingen die speciaal voor u gemaakt zijn, op maatwerk en op bestelproducten, is deze wet niet van toepassing.
  • Zodra u buiten de gestelde voorwaarden een artikel terugstuurt, dan komt de betalingsverplichting niet te vervallen. Neemt u in geval van twijfel contact op met onze klantenservice.

Zakelijke klanten

Voor zakelijke klanten is bovenstaande niet altijd van toepassing. Voor vragen hierover verzoeken wij u om contact met ons op te nemen. Wij zullen er alles aan doen om samen een oplossing te vinden. Bent u benieuwd naar de keukenopties die wij aan zakelijke klanten bieden? Ontdek hier ons keukenaanbod voor vastgoedbeheerders, woningcorporaties en bedrijven. 

Zie ook onze Klachtenafhandeling.

 

© 2004-2024 KitchenettesDirect Privacyverklaring Cookies Algemene voorwaarden Sitemap Via-Direct: kantoormeubilair & Lockers