Ontdek uw favoriete keukenstijl

Is uw huidige keuken toe aan een upgrade of bent u juist net verhuisd en kunt uw nieuwe appartement, studio of huis wel een nieuwe en frisse keuken gebruiken? Voordat u een keuken uitkiest is het bepalen van de gewenste keukenstijl van belang. Het selecteren van een keuken is niet altijd even makkelijk omdat er veel verschillende keukenstijlen bestaan en deze vaak overlappende stijlkenmerken hebben. Aangezien de keuken in de meeste gevallen het hart van elk huis vormt is het raadzaam om na te gaan welke stijlopties er tegenwoordig zijn en welke in uw huidige interieur passen.

Wij van Kitchenettesdirect helpen u graag op weg bij het maken van de juiste keuze. Gaat u voor een minimalistische stijl of waant u zich het liefst in landelijke sferen tijdens het kokkerellen? Laat u hieronder inspireren door onze 6 verschillende keukenstijlen.

Neem online een kijkje in de keuken bij Kitchenettesdirect en ontdek welke keukenstijl bij u past.

Hoekkeuken in landelijke stijl met 280 cm

1.Landelijke moderne keukens

Een van de populairste keukens anno nu is de landelijke keuken. Niet heel verrassend, want deze stijl is zeer veelzijdig en combineert klassieke en moderne elementen. Een landelijke keuken ademt de nostalgische sfeer van het boeren platteland uit. Natuurlijke elementen zoals hout, gietijzer, steen en porseleinen handvaten of andere details zijn kenmerkende eigenschappen van een landelijke keukenstijl. Vaak worden matte kleuren gebruikt en een stenen tegelvloer of robuust houten vloer voor een stijlvol geheel in uw woning, vakantiehuis of B&B.

Stijlvolle landelijke keuken accessoires

Een white-wash coating of kastdeuren in een naturel en pasteltinten, sierlijke handvaten en v-groeven of andere bewerkingen in de keukendeuren dragen bij aan een authentieke sfeer. Een lichtkleurig houten werkblad accentueert eveneens de rustieke en huiselijke sfeer. Door de toevoeging van strakke elementen zoals de kraan, spoelbak en zachte verlichting creëert u de perfecte balans tussen klassiek en vernieuwend bij een woonkeuken in landelijke stijl. Met losse landelijke accessoires zoals een serviesrek of pollepels aan de wandtegels maakt u het geheel volmaakt. Onze Meister Premium lijn omvat verschillende landelijke keukens met een Softclose systeem en diverse opstellingen.

Bekijk alle landelijke keukens

Meister dubbelblok hoogglans keuken wit

2.Moderne keukens

Een tweede populaire stijl binnen ons keukenassortiment is de moderne keuken. De moderne stijl is te herkennen aan strakke elementen zoals een RVS spoelbak, graniet en betonnen details. De keukenfronten zijn vaak matkleurig of voorzien van een hoogglans finish. De frontdeuren zijn meestal wit, zwart of uitgevoerd in felle kleuren zoals knalrood, aubergine paars of kobaltblauw. Doordat de handgrepen ontbreken hebben de kastdeuren een strakkere uitstraling. Moderne keukenapparatuur zoals een zwarte gladde keramische of inductiekookplaat, een stoomoven of combimagnetron en luxe extra’s zoals een wijnkoeler of een Quooker waterkraan maken de moderne keuken geheel compleet.

Greeploze keuken en moderne keuken met eiland

Een mix van materialen zoals graniet, marmer, hout, beton en roestvrijstaal creëren de moderne uitstraling. Overigens zijn moderne keukens ook regelmatig voorzien van werkbladen met rondingen. Een moderne keukenstijl heeft vele gezichten en past daardoor in principe in elk interieur thuis. Voor een extra moderne look en feel zijn onze greeploze hoogglans keukens van het gerenommeerde merk Meister een aanrader. Bij ons kiest u uit diverse rechte keukens en hoekkeukens.

Benieuwd welke moderne keukens wij in ons aanbod hebben?

Bekijk alle moderne keukens

Keuken met kookeiland met witte ombouw en witte hoogglans frontjes

Voor extra werkruimte of gezelligheid met uw gasten tijdens het koken is een keuken met eiland een ideale oplossing. Dankzij het kookeiland kunt makkelijk contact met uw gezin en gasten onderhouden. De extra werk- en opbergruimte biedt voordelen als u samen met anderen kookt. In onze webshop kunt u een moderne keuken met eiland makkelijk online selecteren en bestellen.

Bekijk alle eiland keukens

betonlook keuken 260 cm

3.Industriële keukens

Bent u liefhebber van een robuuste of semi-chique stijl met een stoer randje? In dat geval zijn onze industriële keukens een perfecte keus! De industriële keukenstijl is oorspronkelijk geïnspireerd op de stoere uitstraling in oude fabrieksgebouwen. Kenmerkend voor deze keukenstijl zijn de robuuste en functionele elementen, donkere frontkleuren en strakke vormgeving van de keukenapparatuur. Een grote industriële kraan, strakke fabriekslamp, een rvs afzuigkap in xl-formaat en een retro koelkast passen goed thuis in een industriële keuken.

De robuuste keuken beschikt vaak over materialen als beton, hout, roestvrijstaal en baksteen. De keukens zijn veelal voorzien van matgekleurde fronten, een RVS-aanrechtblad en een betonnen keukentafel voor een Scandinavische, minimalistische stijl.

Bekijk alle betonlook keukens   

Zwarte design keuken met donkere opbouw opgesteld in twee delen

4.Design keukens

Wanneer u de voorkeur geeft aan een keuken met een luxe en unieke uitstraling is een design keuken een waardevolle investering. Design keukens hebben een opvallende, gewaagde uitstraling en kenmerken zich door effen details, strakke lijnen en geometrische vormen. De stijlvolle keuken heeft een strakke look dankzij materialen als marmer, glas en composiet.

Kleuren en design keuken accessoires

Zwart en wit gekleurde keukenfronten accentueren de exclusieve look. Zwart en wit zijn de voornaamste kleuren in een modern keukenontwerp, maar met een knallende kleur als bordeauxrood of aubergine paars maakt u van uw keuken echt een blikvanger. Ontdek de luxueuze hoogglans keukens van Meister en trek de fraaie design stijl van uw woonkamer door naar de keukenruimte.   

Bekijk alle design keukens

 

Rechte keuken Meister met mat witte frontjes en eiken ombouw

6.Houten keukens 

Voor een tijdloze uitstraling kiest u een fraaie houten keuken. Lichte houttinten voor de kastdeuren, een houten keukenblad, houten keukenaccessoires en een houten vloer vormen de hoofdingrediënten van deze keuken look. Hout is trendy en modern maar kan ook romantisch en ietwat klassiek zijn, dat maakt dit type keukens zo geliefd. U kunt kiezen voor een lichte houtkleur of een combinatie van verschillende houtsoorten. Hoogglans elementen of een RVS-werkblad zorgen voor een speels effect. Met een houtlook keuken heeft u geen last dat vocht en warmte de keuken aantasten. Door een houten vloer of houten accessoires zoals kookgerei en ophangrekjes toe te voegen creëert u een charmante keuken voor in uw appartement, bungalow of op kantoor.

Bekijk alle houten keukens

Bent u al enthousiast over een van deze keukenstijlen en ziet u uzelf al koken in een mooie design of retro keuken? Ontdek online alles over onze keukenstijlen. Heeft u al een stijl in gedachten maar wilt u liever een kwalitatieve en prijsvriendelijke keuken? Neem een kijkje in onze Sale voor onze scherpe keukenaanbiedingen. Voor deskundig advies bij het bestellen van uw keuken kunt u ons telefonisch bereiken. Wilt u de keuken eerst komen bekijken? U bent op afspraak van harte welkom in onze showroom in Soest.