Wat kost een goedkope keuken?

De folders en het internet staan er vol mee, goedkope keukens, budget keukens, voordelige keukens maar de vanaf prijzen passen niet in het budget wat jij voor ogen hebt. Je wilt wel een complete keuken inclusief apparatuur, Je wilt ook kwaliteit, dus eigenlijk een Duitse keuken, maar wat kost dit nu eigenlijk? 

Met een beperkt budget een complete keuken kopen, lukt dat? 

 De kosten van een keuken is afhankelijk van een aantal factoren: 

  • Keuken
  • Apparatuur
  • Montage 

Veel van deze kosten hangen samen met jouw keuzes. Welk formaat en vorm van de keuken kies je, wat voor werkblad, welke afwerking, welk merk apparatuur kies je en ga je voor een standaard keuken of echt maatwerk. Voor een complete keuken moet je toch al snel rekenen met een budget tussen de €7.500 tot €15.000 

Daarnaast zijn de prijzen van de keukens vaak hoog, doordat je de keuken modulair samenstelt. Er zijn geen “standaard” afmetingen van keukens, feitelijk zijn het losse keukenkasten die het geheel maken. Dit maakt het productieproces, logistiek en transport een kostbaar geheel. 

Complete keukens met apparatuur onder de €8.000 worden al goedkope keukens of budgetkeukens genoemd. Toch is dat voor veel mensen geen realistisch budget. Ben jij op zoek naar een betaalbare keuken tussen de €1.000 en €4.000 maar valt elke offerte veel te hoog uit? Wij van Kitchenettesdirect.nl helpen je graag verder. 

Meister Premium hoogglans hoekkeuken met witte hoogglans frontjes

Waar kun je op besparen als je een keuken koopt? 

Zoals je nu weet bestaat de prijs van een complete keuken uit 3 factoren. De vraag die je jezelf kunt stellen is: waar kan en wil ik concessies doen om de keuken binnen mijn budget te laten vallen en moet ik wel concessies doen? 

Apparatuur 

Naast de montagekosten is de keukenapparatuur ook een behoorlijke hap uit het budget. Vaak heb je ook nog eens meerdere apparaten nodig. Een beetje keuken moet toch wel bestaan uit een elektrische of keramische kookplaat, afzuigkap, koelkast en als het uit het budget kan dan ook graag nog een vaatwasser. Zoveel verschillende merken en uitvoeringen. Dit maakt het uitzoeken van een goedkope complete keuken met apparatuur bijna een stressvolle ervaring. 

Kan het ook simpeler? Jazeker. Wij bieden goedkope complete keukens met apparatuur aan, waarbij de afmeting van de keuken en de serie bepaalt welke apparatuur er bij geleverd wordt. Elke budgetkeuken wordt inclusief apparatuur geleverd en je hebt ook nog eens standaard 2 jaar garantie op al jouw apparaten, hier hoef je niks extra’s voor te betalen. 

 Montage 

De montagekosten zijn een groot deel van de totale keukenkosten, dus stel nou dat je de keuken zelf kunt monteren, dan bespaar je al heel veel geld.  Zelfbouwkeukens zijn naast betaalbaar ook nog eens echt snel uit voorraad leverbaar. Gemiddeld genomen staat de keuken binnen 3 weken bij jou voor de deur. 

Het schrikt mensen nog wel eens af om de keuken zelf te bouwen / monteren, toch is het eenvoudiger dan je denkt. Als jij een Ikea-kast in elkaar kan zetten zonder schroefjes over te houden, dan kan je ook jouw keuken zelf monteren. De keukenkasten van jouw voordelige keuken worden geleverd met duidelijke handleidingen. Het enige wat je naast wat gereedschap nodig hebt is een beetje tijd en aandacht. De meegeleverde apparatuur is geschikt voor 230V en stekkerklaar. Alleen de 4-pits kookplaat dient met een perilexstekker aangesloten te worden. 

De keuken zonder keuzestress

Doordat onze voordelige zelfbouwkeukens in vaste maatvoeringen en series leverbaar zijn, is het productieproces eenvoudiger en hierdoor veel voordeliger. Ben jij op zoek naar een goedkope rechte keuken dan is dit misschien wel de oplossing voor jou.  

Zelden komt het voor dat een rechte keuken precies op maat moet passen tussen 2 muren.  Dit geeft jou meer speelruimte in het formaat van de keuken dan als je een u-keuken nodig hebt.  De complete keukens in ons aanbod hebben een maximaal werkblad van 210 centimeter en zijn vaak in meerdere corpus en front kleuren te leveren. Geen keuzestress, wel Duitse kwaliteit keukens, het kiezen van jouw voordelige complete keuken met apparatuur is bij ons bijna kinderlijk eenvoudig. 

Kies jouw gewenste afmeting, kies jouw gewenste kleur fronten, maak de keuze in kookplaat en klaar ben je. Voor jet het weet staat de keuken bij jou op de stoep, klaar om gemonteerd te worden. 

  Meister greeploze rechte keuken met donker werkblad en witte hoogglans fronten

Waarom wij echt een goedkope complete keuken uit voorraad kunnen aanbieden: 

  • Onze keukens worden flat-packed vervoerd, hierdoor passen er veel meer keukens in een vrachtwagen maar ook in het magazijn. Hierdoor is het transport veel goedkoper, kunnen we grote voorraden aanleggen en is het ook nog eens beter voor het milieu. 
  • Wij hebben al veel keuzes gemaakt in apparatuur, dit geeft ons een schaalvoordeel waardoor wij de apparatuur veel goedkoper kunnen inkopen en dit voordeel rekenen wij door aan jou als klant. 
  • Jij monteert zelf je keuken, onze keukens zijn zo goed en eenvoudig te monteren dat je dit zelf kunt, hierdoor besparen we op montagekosten 

Wil jij ook een voordelige complete keuken met apparatuur voor een voordelige prijs, shop dan hier jouw nieuwe keuken. Toch nog hulp nodig bij jouw keuze of heb je nog andere vragen? Wij helpen je graag. Neem hier contact op met onze adviseurs of kom langs in onze showroom op de Industrieweg 25F in Soest.