Duurzame en milieuvriendelijke kantoormeubelen

Bij Via-Direct kantoormeubelen streven we ernaar om duurzame keuzes te maken in elk aspect van ons bedrijf, door het aanmoedigen van groene initiatieven bij onze leveranciers, tot de levering van het eindproduct bij u op kantoor! Wij geloven dat het verminderen van onze ecologische impact een gezamenlijke verantwoordelijkheid is om een positieve bijdrage te leveren aan het milieu.

 

 

  • Wij kiezen voor recyclebare producten.
  • Wij ondersteunen productie met minder snijverlies.
  • Wij staan voor energiebewuste productie.
  • Wij vragen om milieuvriendelijke lak te gebruiken.
  • Wij ondersteunen de transport met minder verpakking en minder CO2-uitstoot.
  • Wij ondersteunen lokale productie in Nederland en België.

Milieuvriendelijke productie van kantoormeubelen

Ook in het productieproces maken wij bewuste keuzes. We ondersteunen lokale productie in Nederland en België, waardoor we kortere afleverroutes kunnen realiseren en de CO2-uitstoot door transport kunnen verminderen

Wij kijken naar de productieprocessen per fabriek zoals

 • het gebruik van energiebewust en duurzame energiebronnen, zoals bijvoorbeel zonnepanelen,
 • het toepassen van milieuvriendelijke lakken,
 • het minimaliseren van het snijverlies (van hout en staal) in de productie,
 • het vermijden van onnodig afval.

Voorkeur voor recyclebare producten

Bij de productie van onze meubels en accessoires kiezen we met voorkeur voor fabrikanten met producten die recyclebaar zijn, het doel is 100% hergebruiken van alle onderdelen. Als een goed voorbeeld staan de producenten Dutchcreen, Se7en en Caimi:

Dutchcreen als Nederlands productiebedrijf is er trots op dat zij keuzes maken waarbij eerlijke productie en een zo laag mogelijke milieubelasting een belangrijke rol spelen. Zo worden belangrijke onderdelen van de producten opgebouwd uit gerecyclede materialen en is 95% van het eindproduct recyclebaar.

Caimi, dat altijd gevoelig is geweest voor milieukwesties en eco-duurzaamheid, gebruikt waar technisch mogelijk recyclebare of herbruikbare materialen. De productie van akoestische wanden en meubelen bestaat voornamelijk uit eenvoudig te recyclen objecten van één materiaal: objecten van meerdere materialen zijn in de meeste gevallen ontworpen om te worden gedemonteerd. Hierdoor kunnen de afzonderlijke onderdelen afzonderlijk worden gerecycled

Se7en, staat voor 'Chairs made for our planet!' Se7en vindt het belangrijk dat er verantwoord met hulpbronnen wordt omgegaan en dus zorgen zij ervoor dat Se7en bureaustoelen zeker 7 jaar mee gaat en voor bijna 100% recyclebaar is. Meerdere onafhankelijke instituten bewijsen het met hun certificaten. 

            

 

Minder verpakkingsmateriaal

We moedigen het transporteren van producten zonder verpakking aan, aangezien dit afval vermindert en het transportproces milieuvriendelijker maakt. We ondersteunen onze leveranciers bij het implementeren van veilige transportmethoden zonder onnodige verpakkingen en zonder onnodig ‘lucht te transporteren’ wat CO2 vriendelijker is. Door gebruik te maken van enkel de benodigde beschermhoeken en herbruikbare pallets en materialen willen wij het gebruik van onnodig verpakkingsmateriaal reduceren. Ook opvul materiaal zoals piepschuim en bubbeltjesplastic wordt meer en meer vermeden.

Direct-levering - Korte transportroutes met minder CO2

De naam Via-Direct staat voor levering direct vanaf de fabrikant. 'via' is latijn voor 'weg', dus de directe weg (Via-Direct). In ons transportbeleid zorgen wij ervoor dat onze producten rechtstreeks vanuit de fabriek naar onze klanten worden geleverd, zonder dat ze eerst langs een ander magazijn gaan. Dit vermindert onnodige transportkilometers en verlaagt de CO2-uitstoot.

Onze producten worden opgeslagen in verschillende magazijnen in Nederland of bij de fabrikant zelf, waardoor we efficiëntere leveringen kunnen organiseren. Wij leveren niet alle producten binnen een werkdag omdat dit niet altijd de milieuvriendelijkste manier is. Om de meest efficiënte route tussen fabrikant en klant te rijden vinden we een balans tussen duurzaamheid en snelheid. Meer dan 80% van onze bestellingen worden echter binnen 1 week geleverd.

Wat kunt u bijdragen

U kunt bijdragen aan een milieuvriendelijkere levering door verschillende producten van één merk/magazijn te bestellen (bijvoorbeeld Beta, Ramo of Profiel). Dit stelt ons in staat om efficiëntere leveringsroutes te plannen en de ecologische impact verder te verminderen. Neem contact op met één van onze medewerkers om te vragen naar de mogelijkheden. Zij helpen u graag verder met het maken van een duurzame keuze.

Wij weten bij Via-Direct dat niet alles direct omgezet kan worden en sommige processen tijd nodig hebben. Wij blijven ons inzetten voor het verminderen van onze ecologische voetafdruk en het bevorderen van een meer milieuvriendelijke toekomst.

© 2004-2024 KitchenettesDirect Privacyverklaring Cookies Algemene voorwaarden Sitemap Via-Direct: kantoormeubilair & Lockers