Keuken bouwpakket zelf installeren

Bent u van plan om een keuken te plaatsen of te vervangen? Als u een nieuwe keuken heeft gevonden die bij uw smaak past, dan is het verleidelijk om deze door een monteur te laten plaatsen. Toch is het zeker niet onmogelijk om zelf met de installatie van een zelfbouwkeuken aan de slag te gaan. Er zijn heel wat keukens in vaste maten die u met een goede planning en het juiste gereedschap zelf kunt plaatsen. Wij verkopen compacte keukens die direct geleverd worden vanuit de fabriek in Duitsland. Over het algemeen zijn dit zelfbouw pakketten, waarbij u beperkte keuze heeft uit het soort kookplaat, de front-en ombouwkleuren en het decor van het aanrechtblad. Echter zorgt deze beperkte keuzevrijheid ervoor dat we deze keukens zeer voordelig kunnen aanbieden. Binnen onze keukencategorieën bieden we tal van variaties aan binnen ons aanbod, waardoor er altijd wel een geschikte keuken voor u tussen zit.

Wij geven u graag tips om deze keuken zonder problemen zelf te plaatsen.

Tip 1: Kies de keuken die echt bij u past

Heeft u jarenlang dezelfde keuken in huis gehad en wordt het tijd voor wat nieuws? Of gaat u naar een nieuw huis waar helemaal nog geen keuken is? Dan is dit de uitgelezen kans om eindelijk eens de perfecte keuken in huis te halen. Als u gaat voor keukens in vaste maten, compacte keukens of een goedkope minikeuken, zorg er dan voor dat deze keuken helemaal naar wens is. Per slot van rekening brengt u heel wat tijd door in uw keuken en is het ook niet iets wat u zomaar vervangt!

Tip 2: De planning is van vitaal belang

Compacte keukens installeren is niet iets wat u eenvoudig even doet. Dit is niet per se omdat het een ingewikkelde klus is, maar wel omdat er heel wat komt kijken bij de planning van een keuken. Waar zitten de ventilatiepunten? Op welke plek vindt u de stopcontacten? Hoe lang zijn de muren? Dit zijn zaken waar u rekening mee moet houden. Maak dan ook een goed keukenplan, waarin u alle elementen van uw keuken opmeet. Hier kunt u dan op papier uw nieuwe keuken eenvoudig inpassen.

Tip 3: Laat een professionele monteur naar de leidingen kijken

Het installeren van een goedkope keuken is een klus die iedereen die een beetje handig is zelf uit kan voeren. Als het echter aankomt op leggen of verleggen van waterleidingen en elektriciteitsleidingen, dan is het beter hier een vakman voor in te schakelen. Mochten er namelijk leidingen verlegd moeten worden, laat dit dan doen door iemand met verstand van zaken.

Tip 4: Volg de montagevoorschriften grondig

Het maakt niet uit of u een beginnende klusser bent, of juist iemand met veel ervaring, houd de montagevoorschriften altijd bij de hand. Bij het installeren van een goedkope keuken, of een duurder exemplaar, zult u heel wat handleidingen meegeleverd krijgen. Deze vertellen u stap voor stap hoe alles geïnstalleerd moet worden. Als u nare verrassingen wilt voorkomen, dan raden wij u aan om hier ook niet van af te wijken.

Tip 5: Besteed extra veel aandacht aan de keukenkastjes

Het neerzetten van een koelkast of plaatsen van een wasbak is niet al te ingewikkeld. De keukenkastjes vergen echter heel wat werk. Zorg er hierbij voor dat de kastjes mooi waterpas komen te hangen, dat de deurtjes perfect worden ingepast en dat de planken stevig worden gemonteerd. Loop alle schroeven na afloop ook nog een keer goed na om te zien of alles solide is opgehangen.

Tip 6: Zorg ervoor dat er goede plinten worden aangebracht

Let bij het installeren van compacte keukens of een goedkope keuken ook goed op dat u de plinten goed installeert. Hiermee beschermt u de vloer tegen beschadigingen, maar ook tegen vuil en aanslag. Niet geheel onbelangrijk in een plek waar zaken als eten en olie op de vloer terecht kunnen komen.