Wat houdt een kitchenette in?

Kitchenettes, keukenblokken en mini keukens: ideaal voor kleine ruimtes

Wanneer u op zoek bent naar slimme oplossingen voor keukens in een kleine ruimte komt u ontzettend veel benamingen tegen die nogal verwarrend kunnen zijn. Want wat is nu een kitchenette, keukenblok of mini keuken? In dit blog duiken we daarin: de verschillen, de afmetingen, de apparatuur, alles.

Onderscheid tussen een kitchenette, mini keuken en een keukenblok

Allereerst bespreken we wat het verschil tussen bovenstaande drie keukens precies is.

Een kitchenette is een keukentje of kookhoek die niet breder is dan 100cm en waar de activiteiten zeer beperkt zijn: u maakt er bijvoorbeeld alleen ontbijt of een zeer simpele maaltijd.
Kitchenettes zijn echter wel compleet ingericht, aangezien deze keukens meestal over meerdere apparaten beschikken. Een goed voorbeeld hiervan is de Meister minikeuken Economy 100 cm of maak een keuze uit onze complete serie kitchenettes.

Bekijk alle kitchenettes

Een keukenblok is, zoals het woord al een beetje aangeeft, een blok met een ingebouwde spoelbak, soms een kookplaat, en kastjes. Vaak kunt u een keukenblok ook uitbreiden door er een koelkast of andere inbouwapparatuur aan toe te voegen. In dat geval spreekt u technisch gezien alweer over een kitchenette. Bekijk hier onze keukenblokken zonder koelkast.

Bekijk alle keukenblokken

Tot slot is er de mini keuken. Een mini keuken is een keuken in miniatuurformaat van minimaal 120cm tot maximaal 220cm breed. Verder zijn er geen verschillen tussen een standaard keuken en deze kleine variant. Benieuwd welke mini keukens wij aanbieden?

Bekijk alle mini keukens

Doel keukenruimte

Wanneer u voor de keuze staat een dergelijke oplossing aan te schaffen is het belangrijk om naast de beschikbare ruimte na te gaan voor welk doel u de keuken gaat inzetten. Het doel of de toepassing van de keukenruimte bepaalt namelijk voor een groot deel of u beter voor een kitchenette, mini keuken of keukenblok kunt kiezen.

Meister mini keuken van 100 cm en kitchenette met witte frontjes

De kitchenette: slimme indeling 

Bij het ontwerpen van kitchenettes is goed rekening gehouden met een slimme indeling. Alles moet efficiënt worden ingedeeld en op een klein oppervlak passen. Kitchenettes beschikken over een spoelbak, vaak een kookplaat en een kleine koelkast. Een magnetron of andere keukenapparatuur kunt u zelf nog naar eigen inzicht toevoegen. Kitchenettes worden over het algemeen gebruikt in kleine appartementen, kantoren of een Bed & Breakfast waar eenvoudige maaltijden worden bereid of iets wordt opgewarmd.

Keukenblok
Een keukenblok is zoals we hierboven al hebben vastgesteld, een blok met een spoelbak en soms een kookplaat of koelkast. Keukenblokken worden soms ook nog wel ‘pantry keukens’ genoemd omdat ze doen denken aan een pantry, ofwel voorraadkast, en het geen echte keuken is in tegenstelling tot de kitchenette. Uiteraard zijn deze blokken nog verder uit te breiden met een apothekerskast of hangkasten zodat de opbergruimte vergroot wordt. Een keukenblok is dus een stuk eenvoudiger dan een kitchenette en hierdoor perfect als koffiecorner keuken in een kantoor, appartement, studentenwoning of in een hotelkamer.

Mini keuken
Het doel van een mini keuken is koken, net zoals bij z’n grote broer. De kleine keuken past dus perfect in kleine huizen, appartementen of studio’s en is volledig uit te rusten met alle inbouwapparatuur die u ook in een grote keuken zou kunnen zetten. Ook is er genoeg bergruimte voor alle kookbenodigdheden. Wilt u de mini keuken graag uitbreiden met extra inbouwapparatuur? Of zoekt u toebehoren zoals een kraan of boiler?

Bekijk alle keukenapparatuur

Bekijk alle toebehoren

Mobiele uitvoering
In bepaalde situaties is het handig dat het keukenblok of de kitchenette mobiel zijn zodat deze gemakkelijk te verplaatsen zijn naar een andere ruimte. Doordat er ook verrijdbare versies van keukenblokken bestaan, zijn de mobiele uitvoeringen bij uitstek geschikt voor beurzen en evenementen of in een zorginstelling. Populair voor een zorginstelling is bijvoorbeeld het mobiele keukenblok van Pro-Art Voor een beurs wenst u wellicht ook een mobiele watervoorzien toe te voegen waarbij hun kofferkeuken weer geschikt voor is . Dus ook bij mobiele keukenblokken geldt dat ze uitgebreid kunnen worden door extra modules zodat u het bij een keukenblok kan houden of er een echte kitchenette van maakt. De mobiele keuken kan daardoor als simpel keukenblok fungeren of u kunt er een compleet ingerichte kitchenette van maken. Voor het bestellen van zakelijke keukens zijn wij eveneens inzetbaar. Lees alles over onze zakelijke keukens

Vrijblijvende offerte en showroom bezoek

Heeft u de ideale mini keuken of kitchenette in onze webshop al gevonden? Of wilt u de keuken eerst van dichtbij bewonderen? Neem contact met ons op en maak een afspraak voor een bezoek aan onze showroom in Soest. Voor het bestellen van grotere aantallen keukens of keukenblokken kunt u online of telefonisch een vrijblijvende offerte aanvragen. Wij van Kitchenettesdirect denken graag met u mee. 

Shop direct