Keuken montage bij Kitchenettesdirect

Keukenmontage: hoe verloopt de montage van uw nieuwe keuken?

Het is zover, uw nieuwe keuken is besteld en u kunt zich alvast verheugen op nog meer kookplezier in uw huidige of nieuwe appartement, studio of vakantiewoning. Wanneer u een nieuwe keuken heeft aangeschaft is het monteren van de keuken de eerstvolgende stap. Het monteren van een keuken is een professionele klus en vraagt om de nodige expertise. Aangezien een nieuwe keuken een flinke investering is vinden wij het belangrijk dat uw keuken nauwkeurig en vakkundig wordt gemonteerd. 

U kunt er uiteraard voor kiezen om de keuken zelf te monteren aan de hand van onze bijgeleverde handleiding. Heeft u zelf weinig tijd of geeft u liever de voorkeur aan een vakkundige monteur? Wij zijn u graag van dienst en laten onze ervaren monteurs bij u langskomen voor een precieze installatie van uw keuken.

Montage van de keuken en kosten

De montageprijs hangt van het type keuken en de complexiteit van het installeren van de keukenapparatuur af. Een hoekkeuken of een keuken met dubbelblok heeft meer kastjes en meer werkblad waardoor het monteren langer duurt. Een rechte keuken is over het algemeen het makkelijkste om te plaatsen. Hierdoor zal de prijs voor het plaatsen en monteren van de keuken lager uitkomen. De prijs voor de montage is een gefixeerde prijs. U zult achteraf niet verrast worden met onvoorziene kosten.

Voorafgaand aan de montageopdracht is het belangrijk dat er een aantal zaken zijn uitgezocht. Op deze manier voorkomen we onnodig tijdverlies bij de installatie van de keuken.

Onderstaande checklist bevat punten die voor ons van belang zijn bij het plaatsen en monteren van uw keuken. Wij verzoeken u vriendelijk om deze checklist grondig door te nemen en de genoemde zaken te controleren.

 

Checklist voor u:

Voordat wij uw nieuwe keuken komen plaatsen is het belangrijk dat u de complete keuken op schade en eventuele gebreken checkt. De montage kan namelijk pas ingepland worden nadat alles in goede orde is ontvangen. Belangrijke punten die wij van u vragen zijn als volgt:

 

 • Een check of het leidingwerk in de beoogde ruimte in orde is voordat de monteur de keuken komt plaatsen. Zijn de water toevoer/afvoer en elektrapunten op juiste plek ingericht? En zijn er geen directe leidingen achter de vaatwasser?
 • De te monteren keuken staat op de juiste plek/verdieping. De keuken wordt enkele dagen voor montage aan de deur op de begane grond bij u thuis geleverd.
 • De plek voor de keuken moet vrij en toegankelijk zijn. De eventuele oude keuken is verwijderd.
 • Eventuele aanpassingen van bouwkundige aard en het aanpassen en/of aanleggen van gas-, water- en elektra zijn reeds geregeld.
 • De vloer dient egaal en waterpas te zijn.

Afspraak voor de montage van de keuken

Na dat u de keuken heeft ontvangen en gecontroleerd op schade en/of gebreken kunt u contact opnemen met onze montage partner voor het inplannen van een afspraak.

Dat kunt u doen via +31 (0)85 0733 440 of per e-mail naar info@dnkz.nl. Wanneer u contact  opneemt vragen wij u om uw ordernummer bij de hand te houden. 

Zoals eerder genoemd vragen wij u vriendelijk doch nadrukkelijk om de keuken grondig op schade en of gebreken na te kijken. Indien er tijdens het montageproces onverhoopt toch gebreken blijken te zijn kunnen wij onze werkzaamheden niet uitvoeren. In dat geval zult u zelf zorgdragen voor de montage van eventuele na te leveren onderdelen.
Heeft u verzoeken buiten de normale werkzaamheden, dan zijn deze voor uw eigen risico.

Checklist voor ons:

Wanneer wij een datum voor de montage met u hebben ingepland kan alles verder in gang worden gezet. De keukens worden door onze professionele vakmensen gemonteerd en stekkerklaar opgeleverd. Wij dragen zorg voor de volgende zaken: 

 • Het voorrijden van de monteur(s).
 • Complete montage van uw keuken.
 • Plaatsen van de spoelbak en het kookveld in het werkblad (inclusief gaten boren).
 • Aansluiten van elektra en water van alle inbegrepen keukenapparatuur.
 • Het afkitten van het keukenblad.
 • De montage is inclusief alle aansluit- en klein materialen zoals RVS gasslang, stekkers, kabels, schroeven, pluggen en eventuele koppeling voor de gasslang.

Het verpakkingsmateriaal wordt door onze monteurs niet mee teruggenomen. Wij willen u vragen om hier zelf zorg voor te dragen. In verband met uw herroepingsrecht, adviseren wij u om het verpakkingsmateriaal van de apparatuur de éérste twee weken te bewaren. Indien nodig kunt u namelijk de onderdelen naar ons retourneren. Dit kan uitsluitend in de originele verpakking.

Heeft u nog vragen over onze werkwijze bij het monteren? U kunt ons telefonisch bereiken van maandag tot donderdag tussen 8:30 en 17:30 en op vrijdag van 8:30 tot 15:30 op 035 20 33 113.